Nieuwsbrief 8 Cv de Eileuvers

Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar bekijk de nieuwsbrief online.

Nieuwsbrief 8: 19 februari 2015
​​​​​​
Het was geweldig!
 

Wat hebben we een prachtig carnaval achter de rug!
Natuurlijk was het mooie weer daarop van invloed. Alle vier dagen scheen de zon alsof het carnaval in Rio w
as. En dat was een geweldige impuls voor het carnaval op straat. 
Maar ook de creativiteit vierde dit carnaval hoogtij. Zonder compleet te willen zijn, noem ik het vernieuwde seniorencarnaval, de iets kleinere, maar in kwaliteit gestegen optocht, de succesvolle Sassendonkse Optocht Tribune, het weer opgeveerde Concours d’Ouwe ‘Oer, Sassendonk’s Got 
Talent, het door de Geurneuzen waardig geprolongeerde Concert, het museum van het Blauwe Handje (dat een vervolg krijgt), de Alikea en hèt kippenvel-moment van carnaval 2015: het afscheid van Domino op het Grote Kerkplein.

Maar ik noem ook graag de groeiende samenwerking van de Zwolse carnavalsverenigingen. De kindermiddag die door de Gleuvenskoevers en de Wezenlozen werd georganiseerd, het al genoemde Sassendonk’s Got Talent door de Deurzakkers en de Eileuvers, de bijdrage van bijna alle carnavalsverenigingen om de carnavalskrant mogelijk te maken en de voortzetting van de samenwerking in de optochtcommissie en –jury. Ik hoop en vertrouw dat we daarmee het Zwolse carnaval in de komende jaren verder kunnen op- en uitbouwen.
En wat hadden we een geweldige Hoogheden. Prins PEC I – nota bene 
vader geworden van Viko op de vrijdag voor carnaval – heeft zich tijdens het hele seizoen als een verbinder tussen de verschillende prinsen opgesteld en kreeg daarvoor de waardering van de anderen door de toekenning van het predicaat ‘Prins van het Jaar’.Schijnbaar onvermoeibaar waren hij en zijn adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten overal te vinden waar hun aanwezigheid op prijs werd gesteld of noodzakelijk was. Dat hij daarbij zijn staf kwijtraakte is nu een ludieke voetnoot, hoewel dat op het moment zelf absoluut niet zo werd ervaren.

En dan onze Jeugdhoogheid Britt I. We kennen het spreekwoord: ‘Wat een spreker is die man’, maar ik zeg trots: ‘Wat een spreekster was zij!’. Zij stak de grote Hoogheid niet alleen naar de kroon, zij ging hem regelmatig rap voorbij. De wijze waarop zij burgemeester Meijer de belofte ontlokte dat hij geen bier meer zou drinken in Deventer zolang Go Ahead Eagles in de Eredivisie speelt, is nu al legendarisch. Zij was een waardige Jeugdhoogheid waarover met respect wordt gesproken. En dat straalt even goed af op haar adjudanten Dag en Nacht! Hoezeer zij verbonden waren met elkaar en met het carnaval bleek wel uit de emotionele bijeenkomsten voor de steekafname.
 
Ik betuig hier graag ons aller dank aan iedereen die ons carnaval zo mooi 
heeft gemaakt. Dat gaat van de versieringscommissie tot Le Bombardon, van de ouders en ondersteuners van de Jeugdhoogheid en adjudanten en de vrouwen van de grote Hoogheid en zijn adjudanten tot de Vaandeldrager en de commissie krant, van allen die diverse activiteiten organiseerden tot de 
trainsters van de dansmariekes, van de Raad van 11 en de CKC tot de Hofnaaister en de Communicatiecommissie en het Vorstendom. En dan noem ik hier lang niet iedereen!
 

Carnaval 2015 stond dankzij jullie allen als een huis. Onze dank daarvoor is groot. Nu even een tijdje rustig aan en daarna: op naar de editie 2015-2016! 

Jaap hagedoorn
Voorzitter
 

De volgende nieuwsbrief verschijnt rond 25 februari 2015 waar Prins PEC I en Jeugdprinses Britt I aan het woord komen.
 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van cv de Eileuvers en mede mogelijk gemaakt door: