Nieuwsbrief 6 cv de Eileuvers

Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar bekijk de nieuwsbrief online.

Nieuwsbrief 6: 15 januari 2015
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Woord vooraf
 
Als ik dit schrijf duurt het nog maar een maand voordat het carnaval losbarst. Maar eigenlijk gonst het al weken, bezoeken we vele verenigingen en staan er weer een aantal mooie activiteiten voor de deur.
Op 23 januari de grote avond van de Club van 111: een voor de vereniging belangrijke groep mensen en bedrijven die ons – en het Sassendonkse Carnaval – ondersteunen met een bijdrage. De commissie heeft weer een aantrekkelijk programma neergezet, dus graag een oproep aan alle leden van de Club om aanwezig te zijn.
En een week voor carnaval het geheel vernieuwde Seniorencarnaval. Gaat dat allen zien (en horen). U hoeft geen senior te zijn om een geweldige avond te hebben!
U leest er alles over in deze Nieuwsbrief. Graag tot ziens bij één van de activiteiten!
 
Jaap Hagedoorn
Voorzitter cv De Eileuvers 

23 januari 2015: Sponsoravond Club van 111
 
Op vrijdag 23 januari februari vindt de jaarlijkse Sponsoravond van de Club van 111 plaats bij De Nieuwe Bierton.
Vanaf 20.00 uur is de zaal open en het programma begint om 20.30 uur. De commissie Club van 111 heeft weer een leuk en afwisselend programma samengesteld. Op de Sponsoravond kun je op informele wijze kennis maken met stadsprins PEC I. Later op de avond staat een hapjesbuffet voor de leden klaar; de drankjes zijn die avond overigens voor eigen rekening.
Als u nog geen lid bent van de Club van 111 en het lijkt u leuk om de Sponsoravond bij te wonen, dan kunt u zich nu nog aanmelden als lid van de Club van 111. Je kunt ook de 23e naar de sponsoravond komen en je lidmaatschap aan de deur betalen! Het lidmaatschap bedraagt € 33,- en is persoonsgebonden. Als u met uw partner of met uw vriend of vriendin wilt komen, dient u voor deze persoon ook € 33,- te betalen. Voor bedrijven is er het bedrijfslidmaatschap. Het lidmaatschap hiervoor bedraagt € 111,-.    
       
Waar staat de Club van 111 voor?
De Club van 111 is een sponsorclub van mensen die het Sassendonkse Carnaval een warm hart toedragen en bereid zijn een jaarlijkse bijdrage te doneren. Het zijn mensen uit alle lagen van de bevolking die twee dingen gemeen hebben: het belangeloos steunen van en bovenal het behoud van het Sassendonkse Carnaval. Met uw bijdrage wordt CV de Eileuvers in de gelegenheid gesteld om allerlei activiteiten voor de vereniging en de Sassendonkse bevolking te organiseren. Aanmelden als lid van de Club van 111 kan bij Frans Dinkelberg: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-18602958.

Carnavalsfeest HC Zwolle op 6 februari 2015

Op vrijdag 6 februari wordt in navolging van vorig jaar weer een carnavalsfeest georganiseerd bij HC Zwolle. Onze Jeugdprinses Britt en Prins PEC (en hun adjudanten) zullen ook bij dit feest aanwezig zijn. Iedereen die zin heeft in een gezellig feestje bij de Zwolse hockeyclub is die avond van harte welkom! Het feest begint om 20.30 uur.


Seniorencarnaval op 7 februari 2015

 
Het Seniorencarnaval heeft dit jaar een nieuwe locatie (De Nieuwe Bierton) en een nieuwe opzet. Een feest dat je dus niet mag missen! Kaarten (á €7,50) zijn nu al te koop bij Fietsgoed Scholten: Luttekestraat 13 (Centrum), Belverderelaan 239 (Stadshagen) of  Van der Capellenstraat 147 (Zuid). Ook zijn kaarten verkrijgbaar bij de balie van Wijkcentrum de Pol (Gelijkheid 1, Zwolle-Zuid).

Sassendonkse Carnavalsoptocht 14 februari
 
Wil jij, alleen of met een groep, meedoen aan de Sassendonkse Carnavalsoptocht op zaterdag 14 februari? Geef je dan nu nog op: ga naar http://eileuvers.nl/optocht-2015 en vul het inschrijfformulier in. Inschrijven kan tot 6 februari.

Sassendonkse OptochtTribune
 
Dit jaar zal de Sassendonkse OptochtTribune tijdens de carnavalsoptocht weer op het Gasthuisplein staan. Eileuverleden kunnen hun polsbandje reserveren t/m vrijdag 13 februari  door een  e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef in je e-mail aan om hoeveel kinderen en volwassenen het gaat (voorverkoopprijs voor volwassenen €7,50, voor kinderen €5,-). Groepen vanaf 5 personen die dezelfde carnavalskleding aan hebben kunnen ook reserveren op dat e-mailadres (voor de speciale prijs van €5,-). Leden van de Club van 111 kunnen op de avond van de Club van 111 een polsbandje voor €5,- kopen. Verder zijn de polsbandjes in de voorverkoop te verkrijgen op 17 januari in De Atlas tijdens de verkoop van kaarten voor het Carnavalsconcert en op 7 februari tijdens het Seniorencarnaval in De Nieuwe Bierton. Meer informatie volgt binnenkort op onze website.

Zwolle krijgt eigen ‘Sassendonk's Got Talent’

U leest het goed! Zwolle krijgt een eigen Zwolse versie van ‘Holland's Got Talent’, een bekend programma van de televisie. Tijdens het komend carnaval op zondag 15 februari vanaf 21.11 uur zal ‘Sassendonk's Got Talent’ plaatsvinden in Café Timeless ter vermaak en plezier van het carnavalvierend publiek in Sassendonk. De toegang tot Sassendonk's Got Talent is gratis. Sassendonk's Got Talent zal een podium bieden voor een ieder die een leuke act wil laten zien aan het aanwezige publiek en de juryleden. De organisatie van dit evenement is in handen van de carnavalsverenigingen De Eileuvers en De Deurzakkers. 
Je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina ‘Sassendonk Got Talent’, onder vermelding van je  naam, telefoonnummer en e-mailadres en van wat je zult gaan doen. 


Nieuwe sponsor: Bistro De Zoete Inval

Sponsors zijn voor onze vereniging van zeer grote waarde. Vanaf nu zullen we in elke nieuwsbrief een sponsor in het daglicht zetten. Deze week verwelkomen we een nieuwe sponsor: Bistro De Zoete Inval, een gezellig restaurant aan de Jufferenwal 21A. Bedankt dat jullie De Eileuvers een warm hart toedragen en ons via sponsoring willen ondersteunen!


Sassendonk en Blauw Handje: 44 jaar jong! (ingekomen artikel)
 
Dit jaar is het 44 jaar geleden dat Zwolle tijdens carnaval voor het eerst Sassendonk werd genoemd. Ook werd tijdens dat carnaval het eerste Blauw Handje geserveerd. Een dubbel jubileum dus, want 44 is gelijk aan 4 x 11. In 1971 voerde prins Mans I tijdens carnaval de scepter over Zwolle. Zijn leus “Een Eileuver heeft een goede dronk, want hij woont in Sassendonk” werd zo’n succes, dat 44 jaar later Zwolle nog steeds Sassendonk heet tijdens carnaval. Het “Blauwe Handje” werd voor het eerst geserveerd na de raadsvergadering van maandag 23 februari 1971, door de toenmalige voorzitter van de Eileuvers (de heer Jos Heintjes).
 
Een groep enthousiaste carnavalisten zal hier tijdens komend carnaval in de optocht aandacht aan besteden, en er zal op zondag 15 februari een tentoonstelling worden ingericht in het “Museum van Het Blauwe Handje” op het Kerkplein. Voor dit museum is de organisatie op zoek naar foto’s en ander historisch materiaal, met het Blauw Handje als onderwerp of waarop het Blauw Handje prominent aanwezig is. Ook leuke verhalen en anekdotes zijn uiteraard welkom! Mensen die materiaal willen afstaan, kunnen contact opnemen met Harald Dinkelberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
(Dit artikel is ingekort: lees het hele artikel op WeblogZwolle.)Agenda (zie www.eileuvers.nl voor de complete agenda)

* Zondag  25 januari 2015       12:00 uur Carnavalsbeurs (De Nieuwe Bierton)
* Zondag  1 februari 2015        12:00 uur Receptie Prins PEC I en Jeugdprinses Britt I (Urbana)
* Vrijdag   6 februari 2015       20:30 uur Carnavalsfeest HC Zwolle (clubhuis HC Zwolle)
* Zaterdag 7 februari 2015      19:30 uur Seniorencarnaval (De Nieuwe Bierton)
* Vrijdag  13 februari 2015       23:11 uur Start carnaval (opzetten Eileuver, Grote Markt) 

  
De volgende nieuwsbrief zal eind januari 2015 verschijnen.
Heb je input voor de nieuwsbrief, stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van cv de Eileuvers en mede mogelijk gemaakt door: