Nieuwsbrief 3 cv de Eileuvers

Deze mail bevat afbeeldingen. Niet zichtbaar bekijk de nieuwsbrief online.

​Nieuwsbrief 3 - 20 november 2014
​​​​​​​​​​
Welkom aan onze nieuwe Hoogheid

Afgelopen zaterdag mocht ik namens de vereniging prins PEC I welkom heten. Uit andere hoedanigheden was de nieuwe prins mij al bekend, dus een onbekende grootheid is deze Hoogheid niet. We zijn benieuwd wat deze Hoogheid als Eileuverprins en in zijn hoedanigheid van Stadsprins van Sassendonk de vereniging en de stad gaat brengen in het komende jaar. Graag gaan we met hem en zijn adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten voorop het nieuwe carnavalsseizoen in in het vertrouwen dat we met elkaar het mooiste feest van het jaar gaan vieren.

Graag herhaal ik hier mijn woorden: Prins PEC I en adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten: wij heten u graag en van harte welkom!

Jaap Hagedoorn
Voorzitter cv de EileuversVan onze nieuwe Hoogheid, Prins PEC I

Hallo Eileuvers en Eipiepers,
 
Zaterdag 15 november 2014 was het dan eindelijk zo ver. Na maanden van voorbereiding en ongelofelijk veel lol stond "De Sassendonkse Zittingsavond" op het programma. Maanden, weken, dagen, uren hebben wij naar dit moment uitgekeken. Wij hadden ervoor gekozen de adjudanten in het publiek te laten plaats nemen. We hopen dat jullie deze bekendmaking net zo spectaculair vonden als wij.
Het was een prachtige en indrukwekkende avond met een fantastisch publiek! Wat hebben we genoten en wat zijn we blij dat we niet meer zo geheimzinnig hoeven te doen.
Iedereen mag het nu weten: Prins PEC I en de adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten gaan Sassendonk op de kop zetten samen met jullie. We hebben een geweldige avond gehad met o.a. de dansmariekes en de hofkapel Le Bombardon, die ons ondersteund hebben.

Uiteraard willen we via deze weg iedereen bedanken die aan de Sassendonkse Zittingsavond heeft bijgedragen zowel voor als achter de schermen. Zonder de inzet van jullie was het nooit gelukt om deze avond voor tweede keer achter elkaar tot een groot succes te maken. De keuze, twee jaar geleden, om deze avond een ander en vernieuwend jasje te geven, is een hele goede geweest.

Voor de aankomende periode staan er een heleboel mooie activiteiten op het programma. Volg ons via Facebook en/of Twitter voor de laatste weetjes rondom Prins PEC I en zijn adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten. Onze agenda's zijn goed gevuld en we kijken ernaar uit om er samen met jullie een groot spektakel van te maken en jullie hiermee een onvergetelijk carnaval te bezorgen. 
 Immers: 
 
PRINS PEC MAAKT SASSENDONK HELEMAAL GEK!!!
 
Met carnavaleske groet,
Prins PEC I 


Sassendonkse Zittingsavond 15 november 2014


Het nieuwe carnavalsseizoen kan beginnen! Tijdens de Sassendonkse Zittingsavond is Prins PEC I uit het nest gekomen en hij zal met zijn adjudanten Linksbuiten en Rechtsbuiten de Sassendonkers voorgaan tijdens het carnaval. Voordat het afgelopen zaterdag zover was, werd eerst op gepaste wijze afscheid genomen genomen van Prins Paulus I en zijn adjudanten.
 
Voor ons, als commissie is het een topavond geworden. Ook al zijn alle voorbereidingen nog zo goed geweest, inclusief een zwaar bezoek aan Wenum-Wiesel, het blijft spannend. Na het inrichten van de Buitensociëteit worden we vanaf 16:00 uur door en door geïnstrueerd samen met de technicus, geluidsman, lichtman en nog een technicus. Dan nog een keer het testen van de filmpjes, het geluid dendert door de zaal, Audrey glimlacht, we zijn er klaar voor!

Het eerste uur  achter de schermen is hectisch, daarna doet de band Sesam Sensation de rest en kunnen wij ook even de zaal in. Rond 23:00 uur staan we weer paraat en wordt in een niet te volgen tempo de binnenkomst van Prins PEC I en de twee nieuwe adjudanten strak geregisseerd en op spectaculaire wijze aangekondigd met licht en geluid. 
De afterparty met DJ Jerry in de foyer van de Buitensocieteit is een mooie afsluiting van een avond die alle inspanningen meer dan waard is geweest.
Via deze weg willen we alle sponsoren en carnavalsvierders heel erg bedanken, omdat zonder jullie deze topavond niet mogelijk was geweest. Bijzonder veel dank ook aan onze vele vrijwilligers waaronder Remco, Martin, Koos, Patrick,  gastdames, Louis, Rudy en Han!

Heb je overigens de filmpjes bij de abdicatie van Prins Paulus I (inmiddels Vorst Paulus I) en de opkomst van Prins PEC I gemist of wil je deze nogmaals bekijken? Dat kan (let op, de filmpjes zijn  misschien alleen goed te zien via de computer, dus niet via mobiele apparaten):
- Lipdub tbv abdicatie Prins Paulus: http://youtu.be/dJluRJNvpvw
- The Godfather of Sassendonk: http://youtu.be/TSFQBx8saK8
- Op zoek naar de Stadsprins van Sassendonk: http://youtu.be/slVhPIlSzXo
 
Commissie ZittingsavondVet prettig!

 

Lieve Eipiepers en Eileuvers,
 
Iedereen in rep en roer! PEC is back! Oh nee….. toch anders…… Prins PEC I is er gewoon. En wij… wij moesten bijna al een traantje wegpinken bij de abdicatie van Paulus, Knoop en Strik.

Vet gaaf was het om mee te mogen werken aan de lipdub,de afscheidsfilm voor de drie mannen. Op die zondagmiddag in oktober in de Spiegel mochten wij weer ons Prinsessenpak en adjudantenpak aan. Haha… Hofnaaister Margriet mocht de schaar gebruiken, want onze bovenbenen pasten niet meer door de broekspijpen! Helaas was Sanne dat weekend weg, maar Julia en Ik hadden daarom Rein van Mainstreet maar meegenomen…. Hij hoort toch een beetje bij ons carnavalsjaar. (mogen we inmiddels al toegeven dat wij Mainstreet niet heeeeeel erg tof meer vinden????). En gelukkig…. Dat nummer van “echte vrienden” blijft nu in ons hoofd hangen en dat is toch echt wel een net iets fijner nummer dan dat Verbindingslied, ha ha!
 
Komende zaterdag maken wij plaats voor een nieuwe Jeugdhoogheid. Wie zal het worden? Een Prins of een Prinses. Wij weten het niet. Wij zijn net zo nieuwsgierig als u! We hebben uit betrouwbare bron gehoord dat er een nieuw Eipiepernest zal zijn, dus die rijden wij dan graag naar binnen komende zaterdag.

Maar voordat de nieuwe Jeugdhoogheid bekend wordt, eerst onze eigen abdicatie. René (u weet wel, die man die zich Knoop mocht noemen het afgelopen jaar), maakte ons afgelopen zaterdag al helemaal zenuwachtig. Want hij had het allemaal niet bedacht, allemaal de schuld van Vorst Paulus….. Oh hellup…… dat wordt wat!
 
Wij hopen dus dat u allemaal komende zaterdagmiddag 22 november naar de Zittingsmiddag van de Eipiepers komt. Mag u onze afscheidsspeech aanhoren (die wij wel mogen uitspreken ;-) ), ziet u de geweldige Dansmariekes van de Eipiepers, en jawel…. ziet u ons (Sanne en Ilse) meedansen bij de grote Dansmariekes!
 
Wij wensen onze opvolgers een net zo’n vet seizoen als wij gehad hebben, want

Carnaval met Prinses Ilse was dolle pret,
Samen feesten in Sassendonk WAS super vet!

ALAAF!
 
(nu nog) Prinses Ilse
En (nu nog) Adjudanten Sanne en JuliaZittingsmiddag 22 novemberAanstaande zaterdag 22 november 2014 vindt de Zittingsmiddag plaats in DIFF Dance Centre! Deze middag zal de abdicatie plaatsvinden van Prinses Ilse en zal  de nieuwe Jeugdhoogheid van de Eipiepers bekend worden gemaakt! Ook zal deze middag de nieuwe Hoogheid van de Eileuvers, Prins PEC I, aanwezig zijn samen met zijn adjudanten. Iedereen is van harte welkom vanaf 14.00 uur; samen gaan we er een gezellige middag van maken!
11 november: Vuile Luier en Startavond

Op dinsdag 11 november is het carnavalsseizoen van start gegaan. Voordat dat 's avonds uitgebreid  werd gevierd in de Gezelligheid met de Op Volle Toeren Karaoke Carrousel, werd 's middags eerst nog de Vuile Luier uitgereikt door Prins Paulus I aan de eerstegeborene in Zwolle op die dag: het meisje Joy Vaasen. Kijk op de website voor 'foto's' van zowel de Vuile Luier als de Startavond.Carnavalsbeurs 30 november

Op zondag 30 november 2014 vindt de 1e Zwolse Carnavalsbeurs plaats in de Nieuwe Bierton. Deze Beurs is van, voor en door carnavalsvierders. De deuren van de Nieuwe Bierton zijn geopend vanaf 12.00 en de beurs duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de entree is GRATIS.
Deelnemers aan de beurs zijn carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, kapellen, particulieren, ondernemers en hobbyisten. Er is voor ieder wat wils: Er is carnavalskleding te koop, zowel nieuw als gebruikte. Je kunt ook op bestelling een origineel carnavalskostuum laten maken. Ook zijn er nieuwe, eigengemaakte hoeden te koop. Daarnaast zijn er grimeuses aanwezig waarbij je een workshop kunt volgen. Verschillende Carnavalsverenigingen bieden allerlei zaken aan, waarmee je hen kunt steunen. Tijdens de Carnavalsbeurs worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd en ook is er een muzikale omlijsting.


Agenda cv de Eileuvers in 2014 (zie www.eileuvers.nl voor de complete agenda)

* Zaterdag  22 november 2014    14:00 uur Eipieper Zittingsmiddag (Diff Dance Centre)
* Zondag  30 november 2014      12:00 uur Carnavalsbeurs (De Nieuwe Bierton)
* Zondag 14 december 2014       13:33 uur Interne receptie (Urbana)

De volgende nieuwsbrief zal rond 26 november 2014 verschijnen.
Heb je input voor de nieuwsbrief, stuur deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van cv de Eileuvers en mede mogelijk gemaakt door: